Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #12 din data de 25.05.2022

Suntem extrem de încântați, și de această dată, ca urmare a desfășurării Atelierului nostru privind prevenirea și combaterea discriminării în școlile și liceele gălățene aflate pe teritoriul SDL. Ne-am bucurat cu toții să constatăm că mesajul adresat partenerilor noștri din cadrul acestor acțiuni este recepționat exact așa cum noi îl transmitem.

Așadar, astfel ne-am simțit și pe data de 25.05.2022, cu ocazia organizării atelierului cu numărul 12, vizând nediscriminarea, eveniment care a avut loc la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, unde partenerii noștri au fost 29 de elevi minunați de clasa a X-a, clasa doamnei profesor Luminița Cobzaru, căreia îi mulțumim din suflet pentru înlesnirea activității.

Ca de obicei, atelierul a fost pregătit și implementat de către doamna Geta Stăncescu, psiholog de profesie, care cu multă pasiune a oferit informații de actualitate, pe baza cărora apoi elevii au dezbătut diverse teme din domeniu, astfel încât activitatea s-a dovedit a fi un real câștig pentru toți participanții.

Însă, cel mai mult ne-au plăcut mesajele pe care le-au transmis elevii la final, dovadă că scopul atelierului a fost atins cu mult succes. Le mulțumim tuturor pentru implicare și pentru feedback-ul pozitiv.

Și dacă tot suntem la capitolul realizări, ne mândrim că în numai cinci luni, pe lângă activitățile curente,  am desfășurat 12 ateliere vizând nediscriminarea în diverse școli din Municipiul Galați, iar în cadrul acestora au participat 241 de elevi, astfel fiind realizată Măsura 6.3, din surse proprii, „Organizarea anuală de ateliere de lucru în scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, măsură complementară Proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”.

Echipa STRATEGAL

Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #11 din data de 17.05.2022

Suntem mândri să lucrăm cu elevii școlilor din teritoriul SDL. De fiecare dată ne surprind cu personalitatea și spontaneitatea lor. Nu există răspunsuri la fel, însă cu toții au fost de acord că discriminarea și bullyingul în școală cât și în afara ei sunt comportamente nedezirabile, care rănesc sentimentele, exclud, scad încrederea în sine și dorința de implicare în comunitate.

Astfel, în data de 17.05.2022, împreună cu psihologul Geta Stancescu, am avut plăcerea să dezbatem aceste concepte cu 18 elevi de la Școala Gimnazială nr. 31, structură a Școlii Gimnaziale nr. 18 în cadrul atelierului privind prevenirea și combaterea discriminării.Dezbaterea practică și interactivă, a cuprins informații despre definirea discriminării în concepția elevilor, formele acesteia, moduri de combatere, bullying și cyber-bullying. La final, am premiat și oferit diplome de ambasadori ai nediscriminării tuturor elevilor participanți!

Felicitări lor și cadrelor didactice care îi încurajează și le sunt alături în acest proces de formare!Această activitate este derulată din surse proprii Strategal, respectiv Măsura 6.3 -„Organizarea anuală de ateliere de lucru în scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, în cadrul Proiectului cu finanțare europeană “Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”.

Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #10 din data de 13.04.2022

În dimineața aceasta grozavă, ne-am întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 41 Sf. Grigorie Teologul din Galați, la atelierul privind prevenirea și combaterea discriminării.
Foarte activi, deschiși și implicati, ne-au încântat cu răspunsurile lor simple și empatice, iar psihologul Stancescu Geta i-a cunoscut pe fiecare în parte și au dezbătut împreună despre bullying, exemple practice dar și despre ce înseamnă hărțuirea și cum putem reacționa în situații în care suntem hărțuiți.
La final, i-am premiat și oferit diplome de ambasadori ai nediscriminării tuturor elevilor participanți! Ne dorim să contribuim pic cu pic la o comunitate educată și atentă la cei din jurul lor!

Felicitări lor și cadrelor didactice care îi încurajează și le sunt alături în acest proces de formare!
Atelierul numărul 10 (de nota 10) cu tema „Prevenirea și combaterea discriminării” s-a desfășurat ca urmare a implementării măsurilor din surse proprii Strategal, respectiv Măsura 6.3 -„Organizarea anuală de ateliere de lucru în scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, în cadrul Proiectului cu finanțare europeană “Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”.
Echipa Strategal

Măsura 6.5 din Planul de Acțiune: „Realizarea unei aplicații software pentru semnalarea problemelor de către cetățenii din comunitatea marginalizată”.

În data de 07.04.2022, a avut loc, în sala de ședințe a Consiliului Local Galați, festivitatea de premiere a echipei desemnată câștigătoare în cadrul concursului adresat elevilor și studenților din instituțiile de învățământ aflate în teritoriul SDL al Municipiului Galați. Concursul a fost organizat, din surse proprii, de către Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL, ca urmare a implementării Măsurii 6.5 din Planul de Acțiune: „Realizarea unei aplicații software pentru semnalarea problemelor de către cetățenii din comunitatea marginalizată”.

Prin intermediul aplicației se vor putea trimite mesaje sau se se vor putea face sesizări către diverse instituții privind situații în care se pot afla persoanele care se consideră victime ale discriminării, corupției, violenței, abuzului sau exploatării. Aplicația va fi disponibilă în curând și va putea fi descărcată gratuit. Echipa câștigatoare, formata din Vlad Cacenschi și Andrei Durlea, elevi în clasa a IX-a a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați, a prezentat aplicația participantilor la festivitate și a fost felicitată de Primarul Municipiului Galați – domnul Ionuț Pucheanu.

Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #9 din data de 06.04.2022

Continuăm povestea Atelierelor cu tema “Prevenirea și combaterea discriminării”, pe care, împreună cu formatorul psiholog Geta Stăncescu am țesut-o alături de 21 dintre elevii de la Școala Gimnazială nr. 25 din Galați. Asadar, în data de 06.04.2022, am discutat deschis și interactiv despre Cyberbullying, ce înseamnă el pentru elevi, exemple practice din viata elevilor, educație și discriminare. Felicitări lor și cadrelor didactice care îi încurajează și le sunt alături în acest proces de formare! Atelierul numărul 9 cu tema „Prevenirea și combaterea discriminării” s-a desfășurat ca urmare a implementării măsurilor din surse proprii Strategal, respectiv Măsura 6.3 -„Organizarea anuală de ateliere de lucru în scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, în cadrul Proiectului cu finanțare europeană “Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”. Echipa Strategal

Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #8 din data de 30.03.2022

Ideile bune capătă valoare atunci când le pui în practică, iar când te bazezi pe o echipă tânără și pregătită, ca a noastră, rezultatele vorbesc de la sine.Ei bine, noi știm că punctul de plecare a fost un colț de hârtie cu câteva cuvinte „mâzgălite”, indescifrabil pentru unii, dar de o mare însemnătate pentru echipa Strategal.Așa a început povestea Atelierelor cu tema “Prevenirea și combaterea discriminării”, pe care, împreună cu formatorul Geta Stăncescu – psiholog de profesie, le organizăm în 12 școli din Municipiul Galați.Astăzi, 30.03.2022, am fost în vizită la Scoala Gimnaziala Ludovic Cosma din Galați, unde 18 elevi din clasele IV-VIII au participat la activitatea organizată de noi. Și nu numai că au răspuns prezent, dar au fost și foarte activi. Pe lângă informațiile noi pe care le-au acumulat, ne-au arătat că sunt dispuși și chiar încântați să ne demonstreze că pot aborda cu seriozitate diferite teme și au fost dornici să ne împărtășească din preocupările lor. Felicitări lor și cadrelor didactice care îi încurajează și îi sprijină!Suntem mândri de roadele muncii noastre, dar și recunoscători celor care ne-au sprijinit să le punem în practică. Asta ne motivează să facem tot ce ne stă în putință să găsim noi surse de finanțare pentru a continua aceste activități sau altele la fel de utile pentru comunitate.Atelierul numărul 8 cu tema „Prevenirea și combaterea discriminării” s-a desfășurat ca urmare a implementării măsurilor din surse proprii Strategal, respectiv Măsura 6.3 -„Organizarea anuală de ateliere de lucru în scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, în cadrul Proiectului cu finanțare europeană “Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”.
Echipa Strategal

Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #7 din data de 23.03.2022

La acest atelier, am întâlnit 16 copii foarte speciali atât în suflet cât și în gândire, care ne-au spus ce înseamnă pentru ei să fii bun și au definit discriminarea ca “atunci cand cineva puternic își foloseste puterea să facă rău, iar noi ne simțim neiubiți”..

Aceste momente sunt pline de învățăminte și ne motivează să ne continuăm misiunea în comunitatea marginalizată a municipiului Galați.

Sub îndrumarea formatorului Stancescu Geta fiecare elev a contribuit la realizarea unui mesaj colectiv care va fi promovat în cadrul a 2 mijloace de transport în comun, activitate care face parte din campania de prevenire și combatere a discriminării derulată de STRATEGAL.

Felicitări tuturor pentru participare și mulțumiri profesorilor dedicați și deschiderii pe care ne-au arătat-o reprezentanții conducerii Școlii Gimnaziale Speciale Constantin Pufan Galati.

Atelierul numărul 7 cu tema “Prevenirea și combaterea discriminarii” s-a desfășurat prin măsurile din surse proprii Strategal, respectiv Măsura 6.3 -„Organizarea anuală de ateliere de lucru cu scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, în cadrul proiectului cu finanțare europeană “Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”.

Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #6 din data de 16.03.2022

Pe copii îi placi prin definiție, nu există altfel, iar când îi vezi că sunt preocupați de teme de mare actualitate, poți doar să-i îndrumi nivelându-le calea cunoașterii. Ei bine astăzi 16.03.2022, 19 copii din clasele IV-VIII, de la Scoala Gimnaziala Sf.Dumitru Nr. 33 Galati, au deslușit, sub atenta îndrumare a doamnei Geta Stăncescu, semnificația lucrului în echipă, bunătății, empatiei, buna comunicare, precum și noțiuni referitoare la combaterea discriminării. Și au făcut-o atât de bine încât au devenit experții pe care contăm că vor împărtăși și altora din experiența lor. Pentru recompensarea lor, noi cei din echipa Strategal i-am ridicat imediat în „rang” de „Ambasador ai Nediscriminării”. Tot ce s-a întâmplat astăzi a fost posibil datorită sprijinului și implicării cadrelor didactice de la aceasta școală. Felicitări și vă mulțumim!Atelierul cu numărul 6 cu tema “Prevenirea și combaterea discriminarii” s-a desfășurat ca urmare a implementării măsurilor din surse proprii Strategal, respectiv Măsura 6.3 -„Organizarea anuală de ateliere de lucru în scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, în cadrul Proiectului cu finanțare europeană “Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”.


Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #5 din data de 16.02.2022

Ce poate fi mai frumos ca o zi însorită? Vă spunem noi, o zi însorită petrecută alături de 17 copii minunați, dornici să aprofundeze despre egalitate, toleranță, dreptate și empatie. Toate acestea s-au petrecut astăzi – 16.02.2022, preț de câteva ceasuri, în cadrul Atelierului numărul 5 cu tema “Prevenirea și combaterea discriminarii”, care s-a desfășurat, cu sprijinul conducerii și a cadrelor didactice de la Liceul teoretic “Mircea Eliade” Galati , și cărora le mulțumim! S-a alăturat demersului nostru, așa cum ne-a obișnuit, și reprezentantul ISJ Galați. Activitatea a fost susținută de Doamna Geta Stăncescu și realizată din surse proprii Strategal ca urmare a implementării Măsurii 6.3 – “Organizarea anuală de ateliere de lucru scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, în cadrul Proiectului cu finanțare europeană “Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”.


Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #4 din data de 09.02.2022

În data de 09 Februarie, am derulat Atelierul pentru prevenirea și combaterea discriminării nr. 4, la Școala Gimnazială Mihai Viteazul din Galați la care au participat 22 de elevi din clasa a VIII-a. Atelierul a fost susținut de dna. Geta Stăncescu, psiholog, iar întalnirea s-a derulat într-un mod interactiv și practic, cu exemple din activitățile cotidiene ale elevilor. Mulțumim deschiderii profesorilor și directorilor din cadrul Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul și elevilor care ne-au arătat că activitățile educative non-formale sunt binevenite în procesul de învățare actual. Activitatea a fost susținută din surse proprii Strategal, ca urmare a implementării Măsurii 6.3 – „Organizarea anuală de ateliere de lucru în scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, în cadrul Proiectului cu finațare europeană „Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”

Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #3 din data de 02.02.2022

Astăzi 02.02.2022, zi de mare sărbătoare, echipa Strategal a fost în vizită la Școala Gimnazială Nr. 20, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 34 Mihai Viteazul Galați cu ocazia organizării celui de al treilea Atelier cu tema “Prevenirea și combaterea discriminării”. Doamna Geta Stăncescu, lector cu vastă experiență în domeniu, a susținut o prezentare de poveste și împreună cu cei 21 de elevi, din clasele V-VIII au dezbătut despre toleranță, respect și educație. Individual sau pe echipe, copiii au răspuns impecabil la toate activitățile desfășurate în cadrul Atelierului. Cum nu le putem acorda note ca urmare a participării la activitate, le-am conferit calitatea de “Ambasador al Nediscriminării”, titlu care vine la pachet cu o “misiune” foarte importantă, aceea de a împărtăși din ce au învățat astăzi în comunitate, acolo unde își desfășoară programul zi de zi. Felicitări, tuturor și mulțumiri speciale cadrelor didactice implicate, care au făcut posibilă acțiunea de astăzi și reprezentanților ISJ Galați, prezenți la toate evenimentele noaste!Activitatea a fost susținută din surse proprii Strategal, ca urmare a implementării Măsurii 6.3 – „Organizarea anuală de ateliere de lucru în scopul de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate”, în cadrul Proiectului cu finațare europeană „Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”

Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #2 din data de 26.01.2022

  • Astăzi am derulat cel de-al doilea atelier privind prevenirea și combaterea discriminării la Școala gimnazială Grigore Moisil Galați. Am avut ocazia de a interacționa cu elevii clasei a V-a A, copii inimoși și implicați care și-au spus opiniile într-un mod direct, simplu și frumos conturat, o bucurie deosebită să lucram cu ei! Formatorul Geta Stăncescu a animat ca de obicei întâlnirea noastră, abordând conceptele despre discriminare și bullying într-un mod interactiv și participativ. La final, copiii au completat “scrisori călătoare” cu mesaje pozitive de încurajare pentru persoanele care au fost în situația de a fi discriminate, mesaje pe care le vom colecta și le vom amplasa în 2 mijloace de transport în comun, ca parte din campania de prevenire și combatere a discriminării a STRATEGAL. Mulțumim pentru colaborare și deschidere echipei Scolii Gimnaziale Grigore Moisil, felicitări elevilor și părinților pentru implicarea pe care o au în comunitate!

Atelier privind prevenirea și combaterea discriminării #1 din data de 20.01.2022

Din dorința de a schimba atitudinea socială privind grupurile marginalizate și totodată de a îmbunătăți competențele și modalitățile de abordare a acestora de către restul comunității, dar și de a combate stereotipurile și prejudecățile membrilor comunității, Asociația Grupul de Acțiune Locală Strategal a organizat astăzi – 20.01.2022, în cadrul Proiectului „Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”, primul Atelier de lucru cu elevi ai școlilor aflate în teritoriul SDL. Atelierul cu tema „Prevenirea și combaterea discriminării” are scopul atingerii Obiectivului specific SDL 6: „Promovarea spiritului comunitar, a înțelegerii reciproce, precum prevenirea și combaterea discriminării”. Beneficiari au fost 16 elevi din clasele V -VIII ai Școlii Gimnaziale „Elena Cuza” din Galați, care pe tot parcursul evenimentului s-au arătat extrem de interesați de subiectele dezbătute, fiind activi pe toată durata desfășurării atelierului. Evenimentul a fost posibil și datorită implicării conducerii școlii, a cadrelor didactice, precum și a Inspectoratului Școlar Județean din Galați.Activitatea face parte dintr-o serie de 12 ateliere cu aceeași temă, care se vor desfășura în școlile și grădinițele din teritoriul Strategiei de Dezvoltare Locală, la nivelul Municipiului Galați.